Marvin Dee

“Marvin Dee”

Marvin Dee is al zijn hele leven bezig met muziek; als kind stond hij al regelmatig op een podium. In 2011 behaalde hij zijn eerste mijlpaal, een geheel zelf geschreven voorstelling genaamd “Op zoek naar de leegte” die hij opvoerde voor een volle zaal in het Rietveld Theater in Delft. Sinds deze voorstelling heeft hij besloten zich volledig te storten op het schrijven van muziek als Singer-Songwriter, en heeft hij het theater maken tijdelijk op een laag pitje gezet.

In 2012 begon hij serieus als zelfstandig singer-songwriter. Al snel sloten gitarist Rick Beekman en percussionist Damien Kweekel zich aan om een akoestisch trio te vormen. Binnen een jaar is het trio gegroeid tot een volwaardige band met de toevoeging van Quintijn Kuypers op de basgitaar, en backingvocals van Sanne Runia, Maarten Kat en Lucie Thomas.

De combinatie van onuitputtende passie en volledige toewijding heeft ervoor gezorgd dat Marvin in korte tijd al heel veel heeft bereikt. Deze zomer heeft hij zijn eerste EP opgenomen in de studio. Op deze EP staan zes zelf geschreven nummers waar onder de titel song “Devil Eyes”. In februari presenteerde hij de EP tijdens de officiële Release Party in de Supermarkt, Den Haag. De reacties op dit optreden, de eerste met volledige band, zijn alleen maar positief.

Marvin’s stijl als singer-songwriter is echt uniek, je zou het kunnen omschrijven als indie-pop muziek met invloeden van folk, jazz, rock, blues en country, maar ook zijn achtergrond in het theater is hier en daar terug te horen. Het is upbeat, swingend, en heerlijk om naar te luisteren en mee te zingen, maar ook eerlijk en diepgaand. Zijn ballads op piano krijgen telkens weer het hele publiek stil. Ik denk dat het zo moeilijk is om zijn muziek te typeren, omdat de beste omschrijving ervoor simpelweg ‘Marvin’ is. Marvin eet, slaapt, ademt en leeft muziek, en dat hoor je terug.

Dag: Zaterdag 21 juni
Tijd: 20:15
Locatie: Nijverheidsplein

“Marvin Dee laat zich niet binden door een genre, en maakt samen met zijn band toegankelijke popmuziek die veel verder gaat dat wat je van een “singer-songwriter” verwacht.”