The Bottlecaps

“The Bottlecaps”

The BottleCaps, bestaande uit Dorus van Winden, Jens Luiten en Connor Boshuijer, opgericht in januari 2013, hebben een ongelofelijke groei doorgemaakt het eerste jaar. Met hun unieke karakter zetten ze zichzelf apart van het gross andere bandjes. Ze staan voor de jaren 50 en 60, maar dan met een moderne twist.

Elk optreden staan ze strak in pak, met de haren naar achter gevet. Schoenen, overhemden, colberts, het hele plaatje klopt. Maar ook hun vervoer, videoclips, en alles om de band heen is zwaar geïnspireerd door de betere tijden van vroeger.

Hun eerste EP is op 15 november uitgekomen in eigen beheer. Ter ondersteuning ban deze CD hebben ze samen met Koen Dijkstra een videoclip voor ‘Cross that Line’ gemaakt. Na het uitbrengen van deze cd hebben ze 12 shows in 2 maanden gedaan ter promotie van de CD. Ook van deze ‘mini tour’ heeft Koen Dijkstra een video gemaakt met de jongens. In februari zijn ze getekend door New Chapter Records, en staat de volgende EP op de planning in najaar van 2014.

Dag: Vrijdag 20 juni
Tijd: 20:30
Locatie: PerspeKtief

“Greased back garagerock ’n’ roll”